BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
"ΟΡΚΙΖΕΣΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ?"

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΘΕΕ ΜΟΥ!

Από πολύ μικρή, η Αγγλίδα Σούζαν Σμιθ ένιωθε ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά» με το σώμα της.
Διηγήθηκε στην εφημερίδα «Γκάρντιαν», «Σε Πρώτο Πρόσωπο» (όπως ονομάζεται η στήλη), την απίθανη ιστορία της!

«Ήμουν μόλις 6 χρόνων όταν ένιωσα για πρώτη φορά την επιθυμία να χάσω και τα δύο μου πόδια. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν κάτι πάνω τους. Εγώ, η μόνη εικόνα που λαχτάρησα ποτέ για τον εαυτό μου ήταν να τον δω χωρίς πόδια. Ο κόσμος πιστεύει πως είμαι άρρωστη και παράξενη. Δεν γνωρίζει, ασφαλώς, ότι είμαι από τους ελάχιστους ανθρώπους στον κόσμο που πάσχουν από κάτι που ονομάζεται «Διαταραχή Σωματικής Ταυτότητας και Αρτιότητας» (στα αγγλικά, Body Identity Integrity Disorder -BIID), και που σε κάνει να θέλεις να αφαιρέσεις ένα ή και περισσότερα από τα υγιή ή άρτια μέλη του σώματός σου.
Λίγοι μπορούν να με καταλάβουν. Δεν είναι φετίχ, δεν είναι σεξουαλικό, δεν έχει καν να κάνει με την εμφάνισή μου. Απλώς δεν μπορώ να συσχετίσω τον εαυτό μου με κάποιαν που έχει δύο πόδια
Αυτή η «κάποια» δεν είμαι εγώ. Και ξέρω πως εάν θέλω να συνεχίσω να ζω τη ζωή μου, ο μόνος τρόπος είναι να απαλλαγώ από τα πόδια μου.
Στα 23 μου γνώρισα τον μελλοντικό μου σύζυγο. Δεν του είπα τίποτα στην αρχή για το πρόβλημά μου. Ήμουν ευτυχισμένη μαζί του, αλλά ακόμα δυστυχισμένη που είχα δύο πόδια. Πέρασε καιρός ώσπου να του μιλήσω. Δυσκολεύτηκε πολύ να με καταλάβει. Αργότερα, το αποδέχτηκε, αλλά όχι χωρίς πόνο.

Πριν από 2 χρόνια τού ανακοίνωσα πως ήρθε ο καιρός να αφαιρέσω το πρώτο μου πόδι, το αριστερό. Η πρώτη μου απόπειρα έγινε τον Μάρτιο του 2005. Ηξερα ότι έπρεπε να σκοτώσω το πόδι μου, παγώνοντάς το, και αναγκάζοντας έτσι τους γιατρούς να μου το ακρωτηριάσουν. Πήγα λοιπόν στο Εδιμβούργο και αγόρασα 40 κιλά παγοκρυστάλλους -από αυτούς που έχουν στις δισκοθήκες για να απορροφούν τους καπνούς. Εριξα τα «παγάκια» μπροστά από τα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου, και κάθησα με το πόδι μου βυθισμένο μέσα σ' αυτά επί 1 ώρα. Ο πόνος ήταν απερίγραπτος. Λιποθύμησα τρεις φορές.Φοβήθηκα. Φοβήθηκα μήπως δεν κατάφερνα να πετύχω το σχέδιό μου. Οπως και έγινε! Δεν είχα κάνει όση ζημιά έπρεπε στο πόδι, και οι γιατροί τοέσωσαν εύκολα.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έκανα τη δεύτερη απόπειρα. Αυτή τη φορά άφησα το πόδι μου βουτηγμένο μέσα στον πάγο επί 4 ώρες. Οταν δεν άντεχα άλλο, φώναξα τον άνδρα μου και με έβγαλε. Το πόδι ήταν σκληρό σαν πέτρα. Είχα εγκαύματα τρίτου βαθμού και ο πόνος ήταν ανυπόφορος. Αλλά και πάλι, δεν έφτανε αυτό για να μου το ακρωτηριάσουν. Στο νοσοκομείο, οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μου το σώσουν. Δεν ήθελα. Εκλαιγα.

Επειτα από 8 εγχειρήσεις και νοσηλεία 4 εβδομάδων, πήρα εξιτήριο.

ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ήδη την τρίτη απόπειρα. Να ξαπλώσω στις γραμμές του τρένου. Ομως, με πρόλαβαν άλλα γεγονότα. Η κατάσταση του χειρουργημένου μου ποδιού χειροτέρεψε. Έπαθα μόλυνση, και επειδή υπήρχε κίνδυνος η μόλυνση να επεκταθεί στο αίμα μου, αποφασίστηκε, επιτέλους, ο ακρωτηριασμός. Έγινε τον περασμένο Ιούνιο, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Από την πρώτη στιγμή, αισθάνθηκα υπέροχα. Πιο πλήρης σαν άνθρωπος. Τώρα κάνω όλες τις δουλειές του σπιτιού πιο εύκολα. Ο άνδρας μου είναι συνεχώς στο πλευρό μου. Του υποσχέθηκα ότι θα καθυστερήσω για αρκετά χρόνια τον ακρωτηριασμό του άλλου μου ποδιού. Τόσο, ώστε να μπορούν να με κατανοήσουν και τα παιδιά μας, 10 και 15 ετών, στα οποία είπαμε πως έχασα το πόδι μου λόγω επιπλοκών από τον πρώτο «τραυματισμό» τον περασμένο Μάρτιο.
Εκείνο που ξέρω στα σίγουρα, είναι ότι τώρα, για πρώτη φορά στη ζωή μου, νιώθω πως ζω».

ΥΓ.: Το Σούζαν Σμιθ είναι ψευδώνυμο.

14 σχόλια:

Defiance είπε...

Εν απίστευτη η ηλιθιότητα ορισμένων ανθρώπων. Άλλοι να χάνουν που ατυχήματα και αρρώστιες όργανα και άλλοι να ακρωτηριάζουνται με τη θέληση τους ενώ εν υγιείς γιατί έτσι τους την έδωκε. Και να απασχολούν και γιατρούς που το να δουν άτομα που τους έχουν ανάγκη, για να τους ικανοποιήσουν τα βίτσια τους. Νομίζω έκαμε σχετικά ποστ για τα φετίχ που επαρουσίαζε τούτην την κατάσταση και η she demon πιο παλιά.

Xippasmeni είπε...

Συμφωνώ οτι είναι απίστευτη η ηλιθιότητα ορισμένων ανθρώπων, και ακόμα πιο μεγάλη ηλιθιότητα ορισμένων ψυχολόγων να το αποκαλούν "συνδρομο" ή "πάθηση" αντι για σκέτη μαλακία!

H ΦΑΟΥΣΑ! είπε...

Δηλαδή έλεος!
Επιδή λέει ότι πάσχει απο τούντο BIID κ επιδή τούτον ακούεται πολλά παράξενο-επιστημονικό-σπάνιο-πράμα...περιμένει να τη λυπηθώ, να την καταλάβω, να την δικαιολογήσω??
wtf!!?

Ανώνυμος είπε...

Hah???!!! Eimai h Ina kai eimai kala!!!

H an8rwpinh blakia einai asullhpth, opws kai an onomazetai!

postbabylon είπε...

en ekopsen kanenou o nous tou na ths pei na pei gia psyxotherapia??

Κυπριακόφωνος είπε...

έσςει πολλούς ταραμένους ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Είναι από τις πιο αρρωστημένες (όχι η πιο αρρωστημένη) ιστορίες που διάβασα τελευταίως.
Έλεος δηλαδή. Παλιά νόμιζα ότι η ηλιθιότητα έχει όρια. Μετά βεβαιώθηκα περί του αντιθέτου!
Θυμίζει μου τζίνον τον Γερμανό τον καννίβαλλο που έβαλε αγγελία ότι ψάχνει για εθελοντή "γεύμα" τζαι επροθυμοποιήθηκεν κάποιος να αποτελέσει το γεύμα του...εβοήθησεν τον καννίβαλλο μάλιστα να του κόψει τα γεννητικά όργανα τζαι να τα ψήσει :ζ

H ΦΑΟΥΣΑ! είπε...

I think I'll skip breakfast & lunch...ελπίζω ως πόψε να μου περάσει όμως διότι θα πεινάσω...΄:/

Ανώνυμος είπε...

Btw να διευκρινήσουμε ότι το "Σούζαν Σμίθ" εν ψευδόνυμο και όχι το πραγματικό όνομα της ταραμένης

Ωραία Ελένη είπε...

Επαλάβωσα! Δηλαδή, υπάρχει τόσος κόσμος με προβλήμματα σοβαρά και αυτή να θέλει να κόψει τον εαυτό της με την θέληση της... δεν μπορώ να καταλάβω... θα το σκέφτομαι μέρες αυτό το πράμα...

H ΦΑΟΥΣΑ! είπε...

@Ωραία Ελένη
Εγώ δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ!!

homo anisorropus είπε...

:O !!!!

Blog Skepseon είπε...

San na tzai en pistefko an ontos iparxoun etsi atoma i etsi astheneies!
Lalo to me epifilaxi alla mallon eimai tziego poutzines pou en se katalavainoun kori pseudo Suzan Smith!

Simfono me postbabylon!! Psixotherapeia en ekame? An nai o psyxiatros itan sioura egkrimenos tzai me ta xartia tou???

Ανώνυμος είπε...

προφανως επασχε απο ψυχοσωματικη διαταραχη και ετσι γεννηθηκε..δεν ειναι θεμα ηλιθιοτητας...προφανως ειχε και σχιζοφρενεια..τον να λετε οτι ειναι ηλιθια ειναι σαν να λετε οτι δεν υπαρχει ψυχιατρικη αφου ολα τα προβληματα ακομα και τα ψυχολογικα ειναι ηλιθιοτητες..ηλιθιοι ειναι οι γυρω της και ο αντρας της που την αφησαν να το κανει ενω ξερανε οτι ειναι αρρωστη!