BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
"ΟΡΚΙΖΕΣΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ?"

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΘΑΥΜΑ ΖΩΗΣ!

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ..





Η φωτογραφία είναι ενός μωρού 21 εβδομάδων, πριν ακόμη γεννηθεί, το όνομα του οποίου είναι Samuel Armas και είχε διαγνωσθεί ότι πάσχει από διχοτομημένη σπονδυλική στήλη από την οποία δεν θα επιζούσε με τίποτα, παρά μόνον αν το χειρουργούσαν ...
στην κοιλιά της μητέρας του!
Ο Dr. Bruner, μετά από διάφορες έρευνες που είχαν γίνει στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Vanderbilt, στη Nashville, δήλωσε ότι ο ίδιος θα μπορούσε να φέρει εις πέρας την εγχείρηση, με το βρέφος στη κοιλιά της μητέρας του.
Κατά τη διάρκεια της εγχείρησης, ο χειρούργος αφαίρεσε την υστέρα με καισαρική και έκανε μια μικρή τομή στον αμνιακό σάκο, μέσω της οποίας μπόρεσε να εγχειρίσει τον μικρό Samuel.
O Dr. Bruner τελείωνε επιτυχώς την εγχείρηση, όταν το έμβρυο, ο S a m u e l, έβγαλε το μικροσκοπικό αλλά ανεπτυγμένο χεράκι του μέσα από τη τομή και γαντζώθηκε από το δάχτυλο του έκπληκτου γιατρού.
Ο διάσημος αυτός χειρούργος είπε ότι έζησε την πιο συγκινητική στιγμή ολόκληρης της ζωής του, όταν ένοιωσε το χέρι του Samuel να του γραπώνει ένα δάκτυλο, δείχνοντας ευγνωμοσύνη που του χάρισε το δώρο της ζωής.
Βεβαίως ο γιατρός πάγωσε, κοκκάλωσε για μερικά δευτερόλεπτα, κατά την διάρκεια των οποίων ο Samuel συνέχισε να του κρατάει το δάχτυλο, κάτι που έδωσε αρκετό χρόνο στο ...προσωπικό του χειρουργείου ώστε να φωτογραφήσουν το στιγμιότυπο.

Ναι, πέντε μηνών έμβρυο.. Αφιερωμένο σε όσους αγαπούν τη ζωή...  : )

4 σχόλια:

Defiance είπε...

Άψοηγη τζαι η φωτογραφία τζαι η ιστορία.

H ΦΑΟΥΣΑ! είπε...

Έμεινα με την εξής απορία...
Αφού χειρουργούσε κανονικά το έμβρυο και αυτό δεν ήταν ναρκωμένο (ήταν?)
...δεν του προκαλούσε αφόρητο πόνο?

Defiance είπε...

Λογικά το αναισθητικό που εβάλαν στη μάνα επέρασε τζαι στο μωρό. Αν τζαι έτσι τζιαλλιώς τα νεύρα έννεν πλήρως ανεπτυγμένα τζαι ενεργοποιημένα σε έτσι ηλικία.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά δυνατή ιστορία. Είχα γράψει τζι εγώ παλιά για τούτο δαμέ: http://oilaomon.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html

Έshει τζαι φωτογραφία του μωρού όπως είναι σήμερα